ליאור אתגר על גורל הרשת החברתית הסינית טיקטוק

אפריל 2025

הצעת החוק האמריקאית שמבקשת לאסור את פעילות טיקטוק בארה״ב מציבה שורה של שאלות משפטיות, כלכליות וגיאו-פוליטיות בנוגע לגבולות הריבונות של מדינות בעידן של פלטפורמות גלובליות.

עו"ד ליאור אתגר, שותף וראש תחום הגנת הפרטיות במשרדנו, התראיין לכתבה שפורסמה אתמול במגזין גלובס והתייחס להשפעות הרחבות של המהלך.

לדבריו "עצם החסימה של טיקטוק בחקיקה מציבה רף חדש של קשיים בתחזוקת ארגונים בינלאומיים ותורמת לדה-גלובליזציה המתהווה". המשמעות – חברות בינלאומיות יידרשו להתמודד עם רגולציה לא אחידה, שתלויה במקור הבעלות, ולא רק באופי השירות.

בנוסף, המהלך עשוי להשפיע גם על תחומים מסחריים רחבים יותר. "אם סין פסולה מלעבד מידע של אמריקאים, זה ינחית מהלומה גם על איקומרס".

לצד זאת, ישנה גם השפעה פוטנציאלית על המערכת המשפטית עצמה. צעד זה עשוי לעורר מחדש את הדיון סביב סעיף החסינות של הרשתות החברתיות (סעיף 230 בחוק ההגינות האמריקאי), שמעניק חסינות לפלטפורמות על התוכן שהמשתמשים מעלים.

"הרשתות החברתיות הוכיחו שהן חזקות מהממשלות במובנים רבים, בעלות יכולות פנומנליות בהכוונת התנהגות צרכנים ובעלות ידע אינסופי על האזרחים", אומר ליאור ומסביר כי החשש מפני פגיעה ביציבות הדמוקרטית הוא זה שמוביל מדינות כמו ארה״ב לנקוט צעדים רגולטוריים.

לכתבה המלאה שפורסמה במגזין גלובס לחצו כאן.

עוד כתבות בחדשות ומאמרים