משרדנו הגיש בשם לשכת עורכי הדין וראש הלשכה, עו"ד עמית בכר, עתירה לבג"ץ נגד תיקון לחוק לשכת עורכי הדין. תיקון חקיקה זה פוגע באופן חמור בהתנהלות התקציבית של לשכת עורכי הדין ואף מפחית באופן רטרואקטיבי את דמי החבר לשנת 2025, לאחר שהתקציב השנתי כבר אושר ועשרות אלפי עורכי דין שילמו את דמי החבר.
בעתירה נטען כי התיקון עומד בניגוד לעקרונות יסוד חוקתיים, בין היתר משום שמדובר בחקיקה רטרואקטיבית, שפוגעת בזכויות יסוד, ונחקקה מתוך מניע פרסונלי פסול כדי לפגוע בהנהגת הלשכה לאחר שנבחרה בבחירות דמוקרטיות. בנוסף נטען בעתירה כי התיקון לחוק קודם בהליך חפוז ופגום, תוך שינויים רבים וקיצוניים, ללא דיון ענייני וללא תשתית עובדתית מינימלית.
בית המשפט העליון נעתר לבקשה שהגשנו והקפיא, עד להחלטה אחרת, את יישום הוראת החוק שקובעת הפחתה רטרואקטיבית של דמי החבר ביחס לחברי הלשכה שכבר שילמו אותם.
היועצת המשפטית לממשלה ביקשה ארכה להגשת תגובה לעתירה, וציינה כי העתירה מעוררת שאלות כבדות משקל, שנדרש זמן נוסף ללבנן. לבקשה זו צורף מכתב מטעם שר המשפטים, ח"כ יריב לוין, בו הוא טען כי העתירה אינה מעוררת שאלות כבדות משקל וביקש מהיועצת המשפטית לממשלה לאשר לו ייצוג נפרד בעתירה, ככל שעמדתו זו לא תיוצג. מטעם המדינה נמסר כי עמדתו של השר נבחנת.
בהחלטה נוספת של בית המשפט העליון נקבע שהעתירה תועבר לדיון בהקדם, וכי ההחלטה להקפיא את ההפחתה הרטרואקטיבית תמשיך לעמוד בתוקף עד להחלטה אחרת.
לכתבה המלאה בגלובס לחצו כאן.